ТІ УКРАЇНА ТА ПАРТНЕРИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «ВІД ЗАЯВИ ДО ВИРОКУ»

20 жовтня ТІ Україна, НАБУ та Міністерство цифрової трансформації презентували освітній серіал «Від заяви до вироку», який розповідає про особливості роботи Національного антикорупційного бюро.

Цей освітній проєкт допоможе розібратися в роботі антикорупційних органів та дізнатися, як захистити свої права, якщо ви зіштовхнулись з корупцією. На основі конкретної історії автори проєкту розповідають, як має відбуватися розслідування і покарання корупції, і яку роль у таких розслідуваннях відіграє Національне антикорупційне бюро. З нашим героєм ви пройдете усі етапи: від повідомлення про корупцію і до винесення вироку судом.

Серіал складається з 5 серій, які кожен охочий може безкоштовно подивитися на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта — https://bit.ly/vid_zayvu_do_vyroku.

Катерина Риженко, заступниця виконавчого директора з юридичних питань Трансперенсі Інтернешнл Україна: «Серіал «Від заяви до вироку» вартий перегляду тому, що боротьба з корупцією — це великий біль для українського народу протягом багатьох років. Саме в цьому серіалі ви знайдете відповіді на запитання: як боротися з корупцією, хто цим займається, і що робити, якщо ви особисто наштовхнулися на вимагання хабаря».

Особливістю цього освітнього проєкту є те, що навчання відбувається на практичних ситуаціях, а теоретичні пояснення та коментарі до них надають експерти ТІ Україна та НАБУ. Кожен епізод завершується тестуванням для закріплення знань, а після проходження курсу кожен глядач отримає сертифікат, який надає кредити Європейської кредитно трансферна-накопичувальної системи.

«Ми в ТІ Україна відстежуємо роботу НАБУ від самого заснування, і весь цей час  наштовхувалися на однаковими запитання щодо роботи Бюро, антикорупційних органів та загалом про особливості розслідування корупційних злочинів, — пояснює ідею створення цього серіалу керівниця комунікаційного відділу ТІ Україна Вікторія Карпінська. — І вже відсьогодні представники громадянського суспільства, державні службовці, студенти правничих та інших факультетів і загалом усі зацікавлені громадяни зможуть пройти цей курс та знайти відповіді на такі питання і краще зрозуміють цю тему».

Дивіться трансляцію презентації тут.

Серіал створено Трансперенсі Інтернешнл Україна та Національним антикорупційним бюро за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *