Концепція Громадського сприяння обороні та безпеці

Концепція Громадського сприяння обороні та безпеці, є новітнім підходом до вирішення питань військово-патріотичного виховання та залучення широких мас громадян різного віку до вирішення питань безпеки і оборони. Принципи і підходи Концепції базуються на імплементації успішного закордонного досвіду, зокрема Франції, рекомендаціях USAID.
Необхідність кардинальних змін!!!!
Це серйозний виклик бо прості рішення типу більше “Зарниць” , чи роздати у всі школи автомати нас не врятують і ситуацію не вирішають – треба глибока зміна концепцій, методології та організаційних підходів, навіть терміни які ми використовуємо – національно – патріотичне виховання і військово – патріотичне виховання мають бути переосмислені і удосконалені по суті – і це питання національної безпеки.

Має бути побудовано ланцюжок:
формування ідентичності – оборонна свідомість – навички (компетентності)
В основі закладаються суспільно – державницькі цінності самобутність, воля, соборність, гідність і самоідентифікація людини через їх дієве переживання. Формування ідентичності, оборонна свідомість і набуття окремих компетенцій – не розривний процес.
Ми маємо працювати з усіма громадянами незалежно від віку.

Безумовно треба працювати з дітьми та молоддю, це вкладення в майбутнє, яке дасть результат через п’ять – десять років. Але щоб успішно і масштабне працювати з молоддю і дітьми, треба вже зараз організувати багато підготовлених дорослих, без цього марно очікувати хоч якісь результати, це ветерани, громадські організації, активісти.

Люди (цивільні громадяни) основа масштабних конструктивних змін.
Без широкої громадської підтримки жоден державний орган не справиться з масштабом викликів і завдань
Необхідно надати спосіб громадянам знайти своє місце в системі Національної безпеки

Має бути сформована нова інфраструктура і управління, окрема політика і конкретний, єдиний відповідальний орган

Мережа ресурсних центрів, в перспективі до рівня префектур та ОТГ, та координацією ,як на рівні областей так і на національному рівні
Єдиний реєстр учасників, інструкторів і асоційованих громадських організацій
Система сертифікації та управління якістю.

Андрій Гордієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *